18124
Książka
W koszyku
Od dawna znane są powiedzenia dotyczące prawidłowego odżywiania się: „zdrowiej jeść - zdrowiej żyć”, „dobry kucharz jest dobrym lekarzem”, „lepiej się trawi to, co dobrze smakuje”. Przyrządzanie smacznych i zdrowych potraw może być zajęciem przyjemnym i twórczym. Chcemy przekonać Czytelników, że gotować można z przyjemnością. Konieczna jest do tego znajomość przypraw oraz możliwości ich stosowania. Aby poznać przyprawy, należy najpierw poznać rośliny, które ich nam dostarczają, następnie zaznajomić się ze składem chemicznym przypraw i wpływem, jaki wywierają na organizm ludzki. Trzeba też wiedzieć, jak pachną i smakują, do jakich potraw mogą być dodawane oraz jakie są ich nazwy handlowe, co ułatwi nam zakupy.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Osieczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 632/635 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie [234].
Uwaga dotycząca indeksów
Indeks na stronach [235]-[239].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej